Livet på Furuset

Fasade vinkel 1 (Ruseløkkveien 14)_justert-SH 1

Furusetbyen blir en
aktiv by i byen.

Et rikt og levende nabolag for aktivitet, kultur og opplevelser. Enten du ønsker å bosette deg, etablere virksomhet, søke jobb eller besøke så vil Furusetbyen ha mye å tilby. Du finner det du trenger i hverdagen med noen minutters mellomrom til fots.

Fremtidens Furuset

DC_Furuset_kart_mobil
Vestsiden Nye Trygve Lies plass Boligprosjektet S5

Aktiviteter

Furuset bibliotek og aktivitetshus (FUBIAK) er en av Furuset viktigste møteplasser. Her finnes et samlet tilbud innen bibliotek, barn og unge, frivillighet og kultur under ett tak.

FUBIAK er en ledesstjerne i Oslos aktivitets- og kulturliv med bredt innhold tilrettelagt for alle. Store deler av husets aktiviteter er det brukerne som står for. Her finnes det lesesirkler, mulighet for å låne møterom, lytte til foredrag, være med på kunstverksted, eller få leksehjelp.

FUBIAK Ung er et fritidstilbud for barn og ungdom i 2. etasje på FUBIAK der alle aktivitetene er gratis. Her arrangeres det sisterhood- og brotherhoodgrupper, leksehjelp, ferieklubb i alle skoleferier, musikk- og dansecamp. Er du opptatt av å si din mening så kan du også være i junior- eller ungdomsklubbråd. Av større arrangementer finnes blant annet uteklubb, valentinesball, halloweenfest, jule- og sommeravslutning hvert år. Du kan også bli med på matlaging og baking på storkjøkkenet. Barn og unge i Bydel Alna kan også være med på ferieturer om sommeren, i høstferien, juleferien og vinterferien.

Russløkkveien_Resepsjon_3Destate 3

Skole og barnehage

Det er store planer for utvikling av skoletilbudet på Furuset. En helt ny Furuset skole planlegges etablert ved Verdensparken. Den nye skolen skal erstatte dagens Furuset skole og øke kapasiteten i området med to klasserekker. Utredningen skal tilpasse seg pågående områdeløft for Furuset.

Furuset skole

Skolen er en barneskole med ca. 320 elever og 65 ansatte. Den stod ferdig i 1861, og har gjennomgått enkelte utbedringer og påbygg. Faglig har fokus vært rettet mot utvikling av digitale ferdigheter som en av de fem grunnleggende ferdighetene elevene skal beherske siden Kunnskapsløftet ble innført i 2006.

Granstangen ungdomsskole

Skolen ligger tett på Furusetbyen og er en flott ny ungdomsskole for 8—10.trinn med plass til 540 elever. Skolen åpnet dørene for elever i august 2015. Den nybygde skolen er et passivhus og er bygget som et offentlig–privat samarbeid med alle fasiliteter. Skoleanleggets uterom er tenkt som en sosial og rekreativ møteplass for bydelen, tilrettelagt for idrett og fysisk aktivitet, med ballbaner og tilrettelegging for ikke-organisert lek og bevegelse. Her kan man klatre, balansere, skate, danse og spille bordtennis.

Natur videregående skole

I det det bærekraftige skillet vi befinner oss i, er Natur videregående skole et spennende utdanningstilbud på Furuset. Dette er en naturbruks-skole i Oslo som tilbyr spesiell eller generell studiekompetanse, yrkeskompetanse eller fagbrev innen natur, landbruk og gartnernæring. Dette er yrkesretninger som får økt fokus innen mange samfunnsområder.

Kurland Barnehage

Les mer

Furustien Barnehage

Les mer

Gransbakken barnehage

Les mer

Haugenstien barnehage

Les mer

Kontakt

Lurer du på noe?
E-post: hei@furusetbyen.no

Furusetbyen er et byutviklingsprosjekt fra Furuset Utvikling AS. Bak selskapet står tre likeverdige partnere. Lerka Eiendom, Linstow og Wahl Eiendom.